Universitatea Din Pitesti Facultatea De Stiinte Juridice Si Administrative

Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative a Universitatii din Pitesti s-a desprins din cadrul Facultatii de Stiinte Economice, Juridice si Administrative in anul 2007. Prima specializare autorizata in cadrul FSEJA a fost ADMINISTRATIA PUBLICA, prima promotie de absolventi terminand in anul 2001.

Ulterior, in 2002, primeste autorizatie de functionare si specializarea DREPT. 

In prezent, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative gestioneaza doua programe de licenta si trei programe de master.

Misiunea Facultatii consta in  formarea de absolventi cu o arie larga de competente stiintifice si de specialitate, fundamentale si manageriale in domeniul juridic si administrativ, capabili sa asigure cerintele acestui domeniu al vietii sociale si sa se specializeze prin programe de studii postuniversitare si de formare continua.

De asemenea, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative pomoveaza un invatamant modern corespunzator cerintelor europene si, in acelasi timp adaptat realitatilor romanesti si sustine extinderea programelor de schimburi interuniversitare, precum si  pregatirea tinerilor straini care vin la studii universitare si postuniversitare.

Pe langa aceasta misiune didactica, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative se preocupa de centrarea cercetarii stiintifice pe probleme juridice si administrative de mare actualitate pentru viata sociala romaneasca contribuind activ la incercarea de solutionare a situatiilor concrete ivite in aceste domenii.

Decan: Prof.univ.dr. Chelaru Eugen    

Prodecan(i): Prof.univ.dr. Barbu Nicolae ; Prof.univ.dr. Bota Anton Florin

Secretar Stiintific: Lect.univ.dr. Draghici Andreea