Universitatea Romana De Stiinte Si Arte Gheorghe Cristea Facultatea De Stiinte Economice, Juridice Si Administrative

Avem ca misiune pregatirea de specialisti cu o larga deschidere în domeniul juridic, domeniu ce reprezinta una dintre cele mai importante componente ale statului de drept.

Din punctul nostru de vedere, relaÅ£iile internaÅ£ionale ocupă un loc important în strategia specializării in Drept, dovadă fiind stransele legături cu instituÅ£ii similare din S.U.A., Polonia, Bulgaria, datorita carora oferim studenÅ£ilor posibilitatea încă din primul an de studiu, să audieze cursuri ale unor cadre didactice de prestigiu din S.U.A. ÅŸi din alte tari. Studentii anilor III si IV executa practica la parchete, instante judecatoresti si alte institutii cu atributii jurisdictionale cu care avem incheiate protocoale.

Absolventii nostrii obtin titlul de Licentiat in Stiinte Juridice si au posibilitatea de a se inscrie la Masterat si Doctorat. Vor profesa in domenii de activitate precum consiliere juridica, parchete, judecatorie, avocatura, notariat, organizatii interne si internationale.

Obiectivele facultatii sunt:

  • Insusirea si aprofundarea în primii ani de studiu a cunostintelor si tehnicilor juridice;
  • Diseminarea, dezvoltarea si diversificarea cunostintelor informationale prin intermediul disciplinelor de informatica generala, un sprijin în acest sens constituindu-l laboratoarele conectate in retea;
  • O rapida si eficienta integrare sociala dupa promovarea examenului de licenta.

Durata studiilor: Studii universitare de licenţă - cu durata de 4 ani (8 semestre) pentru învăţământul de zi.
Credite: 240
Domeniu de licenta:Drept