Universitatea Romano-Americana Facultatea De Drept

Facultatea de Drept a fost înfiintata ca parte componenta a Universitatii Româno-Americane în anul 1991, fiind acreditata prin Legea nr. 274/15 mai 2002.

Prin crearea unui sistem educational juridic competitiv Facultatea de Drept pregateste viitorii specialisti in domeniul cercetarii, teoriei si practicii juridice, cu reale competente in promovarea valorilor democratice ale statului de drept si adaptarea profesionala la noile cerinte impuse de dezvoltarea sociala actuala.

Conceputa ca o alternativa la Invatamantul superior public, pregatirea tinerilor in cadrul Facultatii de Drept are in vedere:

  • introducerea in planurile de invatamant a unor discipline unice in structura invatamantului juridic public, precum: Marketing juridic, Drept constitutional comparat, Istoria dreptului american, Institutii politice si administrative ale SUA, Civilizatie si cultura americana, Comunicare si relatii publice, Constitutiile si institutiile politice contemporane;
  • promovarea limbii engleze ca disciplina de studiu si ca instrument de cunoastere si dezbatere a disciplinelor de specialitate, la cursuri si seminarii;
  • organizarea activitatii de practica a studentilor in cadrul Clinicilor Juridice, prin solutionarea de spete, intocmirea de acte procesuale, simularea de procese;
  • compatibilizarea permanenta invatamantului din Facultatea de Drept cu invatamantul european si american.

Conducerea executiva a facultatii este asigurata de:

  • Decan: Gheorghe Botea, prof.univ.dr.
  • Prodecan: Florea Magureanu, prof.univ.dr.
  • Secretar Stiintific: Florin Ionescu, lect.univ.dr.

Corpul profesoral care asigura pregatirea studentilor cuprinde personalitati academice recunoscute pe plan national si international dintre care mentionam: prof.univ.dr.Ion Smedescu, prof.univ.dr.Gheorghe Botea, prof.univ.dr.Stefan Cocos, prof.univ.dr.Florian Coman, prof.univ.dr.Lucia Giosan, prof.univ.dr.Florea Magureanu, prof.univ.dr.Theodor Mrejeru, prof.univ.dr.Andrei Popescu, prof.univ.dr.Florin Sandu, conf.univ.dr.Liviu Giurgiu, conf.univ.dr.Valerica Lazar, lect.univ.dr.Florin Ionescu, lect.univ.dr.Mihaela Pruna, lect.univ.dr.Victor Ponta, lect.univ.dr.Claudiu Seucan.

In acelasi timp la pregatirea studentilor isi aduc un aport deosebit cadre didactice tinere aflate in stadiul de perfectionare a pregatirii prin studii de master si doctorat: lect.univ.drd.Eusebiu Savescu, lect.univ.drd.Luminita Tuleasca, asist.univ.drd. Diana Gorun, asist.univ.drd.George Magureanu Poptean, asist.univ.drd.Mihai Olariu, asist.univ.drd.Lucia Mateescu.

Implicarea in activitati profesionale extradidactice a numeroase cadre universitare din Facultatea de Drept, prin angajarea in institutii precum tribunale, judecatorii, procuratura, cabinete de avocatura, notariate, ministere si alte institutii publice, se reflecta in dimensionarea pragmatica a procesului educational. Studentii beneficiaza de cursuri permanent reactualizate si de o veritabila baza de date accesibila prin apelul la experienta profesionala a profesorilor care activeaza in Universitatea Romano- Americana.