Stiri juridice.

03.12.2012
ANCOM pregăteşte liberalizarea completă a pieţei serviciilor poştale

Autoritatea NaÅ£ională pentru Administrare ÅŸi Reglementare în ComunicaÅ£ii (ANCOM) pregăteÅŸte liberalizarea completă a pieÅ£ei serviciilor poÅŸtale împreună cu industria de profil din România prin discutarea a două decizii cu reprezentanÅ£ii industriei de profil în cadrul Consiliului Consultativ, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituÅ£iei.

Peste 400 de infractori, prinsi de politisti in ultimele patru zile

Peste 400 de infractori au fost prinsi de politisti in ultimele patru zile, in urma actiunilor desfasurate in toata tara.
"Au fost prinsi 402 infractori, dintre care 50 au fost retinuti si 17 arestati. ...) La nivel national, in perioada 26 - 29 noiembrie, in urma activitatilor desfasurate de Inspectoratele de Politie Judetene si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente de ordine si siguranta publica, au fost depistate 481 de infractiuni, dintre care 297 in flagrant delict", informeaza un comunicat al Politiei Romane remis sambata AGERPRES.

Romania, pe locul 19 in UE la numarul de infringementuri in derulare la finalul lui 2011

Romania se afla la finalul anul 2011 pe locul 19 in clasamentul statelor UE din punctul de vedere al procedurilor de infringement declansate, cu 47 de dosare in derulare, informeaza un comunicat al Comisiei Europene CE) dat publicitatii vineri la Bruxelles.

ICCJ a admis 5 recursuri in interesul legii

In sedinta din 12 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, legal constituit in fiecare dintre cauze, a solutionat un numar de 5 recursuri in interesul legii, fiind pronuntate urmatoarele solutii:...

INM: Concurs de admitere in magistratura in perioada 27 noiembrie 2012 - 4 martie 2013

Institutul National al Magistraturii a declansat procedura privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada 27 noiembrie 2012 – 4 martie 2013.

8.899 locuri de munca vacante in perioada 29 noiembrie- 5 decembrie 2012

Potrivit datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sunt inregistrate 8.899 locuri de munca, in perioada 29 noiembrie- 5 decembrie 2012.

25.11.2012
PICCJ - Continuare cercetari in cauza "fraude la referendum"

In continuarea cercetarilor intr-un dosar avand ca obiect infractiuni in legatura cu cauza cunoscuta in mass-media ,,fraude la referendum”, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au derulat si deruleaza cercetari fata de membrii a doua sectii de votare de pe raza judetului Constanta.

DNA Timisoara: Cercetari penale pentru trafic de influenta, 17.000 euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari penale fata de invinuitii:

Promovarea medierii in cauzele transfrontaliere in materie civila

In perioada 22-23 noiembrie 2012 s-a desfasurat la Timisoara conferinta finala a proiectului “Promovarea medierii in cauzele transfrontaliere in materie civila” la care participa judecatori, mediatori, experti din cadrul Ministerului Justitiei, atat din Romania cat si din statele partenere in proiect, respectiv din Olanda, Bulgaria, Germania si Republica Moldova.

ICCJ a respins recursurile formulta de in cauza privind pe Omar Hayssam

La data de 22 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondate recursurile declarate de catre inculpati in cauza privind pe Omar Hayssam s.a., mentinand dispozitiile sentintei penale prin care Tribunalul Bucuresti a dispus condamnarea inculpatilor dupa cum urmeaza:

PICCJ - Trimitere in judecata pentru conflict de interese

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului DIACONU MIRCEA sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese (5 fapte).

PICCJ - Derulare cercetari fata de membrii a doua sectii de votare de pe raza judetului Constanta

In continuarea cercetarilor intr-un dosar avand ca obiect infractiuni in legatura cu cauza cunoscuta in mass-mediei sub denumirea de ,,fraude la referendum”, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au derulat si deruleaza cercetari fata de membrii a doua sectii de votare de pe raza judetului Constanta.

« 1 2 3 4 »