Dosarul Fabricii Clandestine De ţigări De La Tirighina Se Apropie De Final

Dosarul fabricii clandestine de ţigări de la Tirighina se apropie de final

 

În dosarul „fabricii de Å£igări” de la Tirighina, judecătorul a dat două termene într-o lună, în speranÅ£a că vor ajunge la instanţă datele cerute în vederea soluÅ£ionării procesului. Astfel, pe 13 ianuarie, la Tribunal, cercetarea judecătorească n-a putut înainta din cauză că unul dintre inculpaÅ£i, Remus Pungan, nu a avut avocat, dar ÅŸi pentru că lipseau informaÅ£ii ce ar fi trebuit furnizate de procurorii DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie (DNA). Rămâne de văzut dacă următoarea întâlnire în instanţă va fi ÅŸi termenul la care se va pune punct acestui proces.
Scandalul "fabricii de Å£igări" a demarat în decembrie 2011, când au fost arestaÅ£i, la cererea DIICOT GalaÅ£i, Remus Pungan, Cornel UÅŸurelu, IonuÅ£ UÅŸurelu, Vasile Carp, Lucian Beldiman ÅŸi Eugen Ciobotaru. ToÅ£i au fost acuzaÅ£i de contrabandă de Å£igări. De obicei, în astfel de infracÅ£iuni, Å£igările erau aduse de peste Prut ÅŸi băgate pe piaÅ£a neagră, unde se vindeau fără să se achite taxe. În acest caz, inculpaÅ£ii au închiriat o hală în complexul de la Tirighina, unde au instalat o linie tehnologică, făcându-ÅŸi propria "fabrică de Å£igări", de unde ÅŸi numele dosarului.
În iunie 2012, cazul a ajuns la Tribunal, unde, în afara celor arestaÅ£i, au mai apărut încă două nume: Bogdan Mihalcea ÅŸi Ecaterina MeiroÅŸu. Primul are un mandat de arestare pe numele său, dar a reuÅŸit să dispară, motiv pentru care este judecat în lipsă. Cea de-a doua persoană a fost cercetată ÅŸi judecată în libertate.
De atunci ÅŸi până în prezent, procesul ÅŸi-a urmat cursul firesc, fiind audiaÅ£i inculpaÅ£ii ÅŸi martorii. De asemenea, în cei peste doi ani de urmărire penală ÅŸi cercetare judecătorească, inculpaÅ£ii au tot cerut să fie puÅŸi în libertate, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât o singură dată, însă în recurs Curtea a trimis dosarul pentru a fi rejudecat pe măsura arestării. Tribunalul le-a prelungit mandatele celor arestaÅ£i, iar Curtea a mers pe această variantă. Rămâne de văzut cum va fi soluÅ£ionat acest dosar penal.


http://www.viata-libera.ro/justitie/50716-dosarul-fabricii-clandestine-de-tigari-de-la-tirighina-se-apropie-de-final-galati-viata-libera-cotidian