Fostul Prim Procuror Din Topliţa, Nicolae Ţifrea A Fost Achitat La Cluj

Judecătorul Claudia IlieÅŸ de la Curtea de Apel l-a achitat vineri pe Nicolae Å¢ifrea, fostul prim procuror al Parchetului din TopliÅ£a, pentru toate faptele pentru care a fost acuzat de corupÅ£ie de către procurorii DNA, conform site-ului oradecluj.ro

Potrivit susţinerilor procurorului Anca Mărincean din faţa instanţei, prin care a solicitat o condamnare a inculpatului, Ţifrea a folosit foşti subiecţi ai unor anchete, scoşi de sub urmărire penală, la construcţia vilei sale de pe Litoral, din Costineşti.

În plus, Å¢ifrea a mai fost acuzat că a anulat o interdicÅ£ie de părăsire a ţării, pentru un ÅŸofer care a produs un accident cu consecinÅ£e grave, permiÅ£ându-i acestuia să dispară ÅŸi să se sustragă urmăririi penale.

Fostului prim procuror i s-a imputat ÅŸi desfăşurarea de activităţi comerciale incompatibile cu calitatea de magistrat, respectiv activitatea de promovare a vilei sale din CostineÅŸti, ocupându-se personal de închirierea ei, dar ÅŸi comercializarea de brazi în piaÅ£a din TopliÅ£a.

Å¢ifrea a respins acuzaÅ£iile aduse, recunoscând folosirea unor muncitori, cărora însă le-ar fi achitat prestaÅ£iile la ridicarea vilei. Cât despre promovarea serviciilor hoteliere, afiÅŸând propriul telefon în spaÅ£ii publice, Å¢ifrea a afirmat că doar a sprijinit-o pe fiica sa, cea care ar fi proprietarul construcÅ£iei.

Fostul prim procuror, în prezent pensionar a invocat în sprijinul solicitării de achitare ÅŸi activitatea de peste 30 de ani în domeniu, fără probleme de natură penală.

SentinÅ£a CurÅ£ii de Apel poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunÅ£are. Cel mai probabil procurorii DNA vor introduce recurs la soluÅ£ia primei instanÅ£e de judecată.

 

sursa: http://www.gazetadecluj.ro/stiri-cluj-justitie/fostul-prim-procuror-din-toplita-nicolae-tifrea-fost-achitat-la-cluj/