INCREDIBIL La Judecătoria Cluj-Napoca Grefierii Lucrează Ca în Evul Mediu. Își Trag Dosarele Cu Sfoara La Etaj

DeÈ™i Ministerul JustiÈ›iei a investit peste două milioane de euro în lucrări de extindere a unui corp de clădire din Palatul de JustiÈ›ie din Cluj Napoca, în care funcÈ›ionează Judecătoria CLuj Napoca, proiectul se dovedeÈ™te a fi unui care le face viaÈ›a grea grefierilor.

 

Peste corpul de clădire a mai fost contruit un etaj È™i o mansardă. Clădirea actualăa  mai fost înălÈ›ată cu 14 metri È™i, din nou, nu a fost construit un lift. 

 

În aceste condiÈ›ii munca grefierilor a devenit un calvar, deoarece ei trebuie să ducă dosarele civile sau penale pe scări, în mansarda care se află la etajul patru. AÈ™a se face că de câteva zile, grefierii au trecut la improvizaÈ›ii È™i au legat o sfoară, de o balustradă, cu care îÈ™i trag dosarele la etaj. ”Jos este un scaun care se leagă de sfoara respectivă È™i apoi, pe scaun, se pun dosarele. Grefierul fuge la etaj È™i trage sfoara cu dosarele aÈ™ezate pe scaun, È™i tot aÈ™a până când îÈ™i duc dosarele la mansardă, loc unde au fost construite birourile grefierilor Judecătoriei Cluj-Napoca”, spune un grefier.

 

AngajaÈ›ii Judecătoriei se mai plâng de faptul că proiectul nu a fost actualizat, el fiind întocmit acum zece anicând volumul de munca era unul mult mai mic. ”Pe lângă faptul că imobilul nu are lift, birourile noastre sunt la mansardă. În aceste zile caniculare pur È™i simplu ne topim sub acoperiÈ™ul de tablă. Nu primim nici apă, cât despre un sistem de aer condiÈ›ionat este la fel ca È™i cu liftul, adică inexistent”, mai spune un alt grefier.