Primarul Din Bistrita, Ovidiu Cretu, Afla Saptamana Viitoare Daca Este Incompatibil

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu(PSD), a infruntat astazi judecatorii de la Curtea de Apel Cluj in contestatia pe care a depus-o asupra starii de incompatibilitate constatata de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate(ANI). Magistratul Claudia Mirela Idriceanu a amanat pentru 21 ianuarie pronuntarea in cadrul acestei spete asa ca in Bistrita ar putea avea loc alegeri anticipate in acest an. Sentinta fata de incompatibilitate lui Ovidiu Cretu care se judeca la Curtea de Apel Cluj nu va fi una irevocabila, iar cel mai probabil sentinta definitiva si irevocabila va fi data la Inalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ).

Judecatorul Claudia Mirela Idriceanu l-a intrebat pe Cretu in cadrul termenului de astazi daca el a semnat un act “in nume propriu” pentru Business Park Bistrita Sud, o societatea din subordinea municipiului Bistrita, iar acesta dupa o ezitare a afirmat ca parca isi aminteste de acest act. Magistratul le-a atras atentia aparatorilor lui Ovidiu Cretu sa isi pregateasca acuzatia si pentru acest fapt. Claudia Mirela Idriceanu a amanat pronuntarea sentinei din aceasta speta pentru 21 ianuarie 2014 pentru ca cei de la ANI sa depuna concluzii scrise.

Ovidiu Cretu a fost declarat in septembrie 2013 incompatibil de catre ANI. 

CREÈšU OVIDIU TEODOR s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013,  întrucât, a deÈ›inut, simultan, funcÈ›ia de Primar al Municipiului BistriÈ›a, Jud. BistriÈ›a-Năsăud, È™i calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul S.C. BUSINESS PARK BISTRIÈšA SUD S.R.L”, au anuntat la acea vreme inspectorii ANI.


Sursa: http://www.gazetadecluj.ro/stiri-cluj-justitie/exclusiv-primarul-din-bistrita-ovidiu-cretu-afla-saptamana-viitoare-daca-este-incompatibil/